top of page
Raftul de carti

Balkan Story 

O  POVESTE TERIFIANTA
 INSPIRATA DIN REALITATE

Cartea de aventuri “Balkan Story” lansată în 30 noiembrie 2017, dezvăluie o poveste dramatică, plină de suspans È™i umor,  inspirată din întâmplări adevărate.


EliberaÈ›i de comunism, românii, bulgarii, macedonenii, albanezii, se aruncă cu voluptate într-o lume nouă, unde speră să recupereze în grabă, banii, timpul È™i prieteniile pierdute. 
Pentru cei mai mulÅ£i dintre noi, comunismul, în varianta lui albaneză este, clar, de domeniul thrillerului SF.


Fortați să trăiască la limita extremă a existenței umane, albanezii, și-au ascuțit instinctele de supraviețuire la fel ca animalele de pradă, de unde și comportamentul lor ciudat, de cele mai multe ori.


În anii nouăzeci viaÈ›a în Balcani era imprevizibilă È™i atârna de un “fir de ață”. În particular, în Albania, nu exista nici măcar ață.


Povestea românilor care fac export în Albania este captivantă prin neprevăzutul situaÈ›iilor trăite È™i doar norocul a făcut posibilă scrierea acesteia.

Ai grija de tine

56 DE SCENETE SI POVESTIRI HAZOASE

Este o culegere de texte cu valoare în primul rând sentimentală, întrucat autorii: Vasile Mincu, Adrian PătraÅŸcu, Ioan BatinaÅŸ, care au creeat ÅŸi adaptat de-a lungul timpului aceste texte, le-au ÅŸi jucat deja în spectacole. 

Sunt momente unice care aduc aminte cu drag de evenimentele la care au fost lansate: fie că au fost show-uri umoristice ÅŸi turnee naÅ£ionale, fie că au făcut parte din programe de Revelion, fie că au stat la baza unor mini seriale TV sau a unor emisiuni TV de sine stătătoare , fie că doar au condimentat spectacole cu teme specifice pentru anumite companii, fie că au încântat pubicul la show-uri de promovare, fie că au fost concepute pentru concursuri cu tematici din cele mai diverse, fie că au fost injecÅ£ii de stand-up comedy, fie că au fost aplaudate de confraÅ£i actori la spectacole de mare anvergură,  etc.
De fiecare dată publicul s-a delectat cu un umor spumos jucat în ritm alert, fără a se gândi vreo clipă că poate răsări netam-nesam vreo glumă deocheată, nelalocul ei.

Multe dintre spectacole au fost interpretate alături de colegi din Grupul VOUA pe scene foarte diferite începând de la cămine culturale, unităţi militare sau teatre de renume -  cum ar fi Maria Filotti (Brăila) - în vremurile de dizidenţă studenÅ£ească din comunismul declarat, trecând apoi prin experienÅ£a evenimentelor în aer liber cu sute de mii de oameni în PiaÅ£a Universităţii ÅŸi ajungând la a juca în mijlocul spectactorilor sau chiar în studiouri TV.  

Raftul de carti
bottom of page